Jdi na obsah Jdi na menu

Rok 2014

3. 1. 2014

 Tož vás vítám v dalším roce mého života. Loni jsem jaksi neměla přebytek času na popisování svých zážitků a tak jsem si řekla, že to letos musím napravit. Letošní rok pro mne začal na chatě, kam jsem se se svou rodinou přesunula již na Silvestra. Místy to dle počasí sice vypadalo, že tam trávíme spíše velikonoce, ale alespoň jsme si to s Mery pořádně užily a denně si provětrávaly kožíšky na prochajdách. Na chatě jsme zůstaly až do pátku 3.1.2014 a večer jsme se vrátily do naší domovské boudy v Hdoníně .

4.1.2014 mě ráno panička s páníčkem šouply do auta, aniž by se mi cokoliv předtím sdělilo. O to věčší překvápko pro mne bylo, když jsme zakotvily v Brně -Medlánkách, kde to mám moc ráda a kde se vždycky sejde partička prima lidiček. Dojela teta Alička s Bastíkem, teta Ivetka s Yvetkou a jejíma dvouma prckama , teta Renátka s Bombičkou, nová IG posila Casablanca a několik dalších běhachtivých pejsků. Mlha byla jak nad Brčálníkem (tohle jsem si vypůjčila od tety Aličky), ale nám malým to vůbec nevadilo a skvěle jsme si zaběhali, však těsně u "podlahy" vidět bylo. A tak jsme ten nový rok díky Českému psovi zahájily uplně bezva  .                  

2.1.2014 se jelo pro změnu trochu dále, směr Praha. Mery zůstala doma s Alžbětkou a já myslela, že se jde zase někam jupíí běhat. Přistavily jsme ale v Praze u TOP hotelu Praha, tvářily jsme se jako nějaká honorace a místo venku na louce jsme pobývaly v prostorách kolem kongresové haly toho hotýlku. Všude kolečm psů různých ras a velikostí a jako překvápko teta Helenka s Česinkou (Duchessa Annaperla) a teta a strejda Holochovic s klukama Akimkem a Dízíkem. Toš akce to byla moc pěkná, sezení na křeslech u kulatého stolu, vše zahaleno do bílých prostěradel.Obdržela jsem spolu se skoroségrou Česinkou obrovský pohár (ehm, tedy každá svůj) s titulem Coursingový vítěz 2013, v kategorii IG-holky, Dízík s Akimkem to samé v bleděmodrým a ještě k tomu připojily dostihy. Né že bych jako z toho neměla radost, to ano, obzvlášť kvůli našim, že se mnou jezdí a tetě Helence a mámě Perle, aby byly na mě pyšní. S paničkou ale takové to producírování po kobercích v oblibě moc nemáme a radši se producírujeme někde v okolí dráhy coursingové či dostihové. Tak to bereme jako že jsme přebraly cenu za všechny snaživé italáčky, kteří zrovna v minulém roce plnily jiné, např. mateřské povinnosti, nebo prostě měli jenom smůlu při bodování nebo z jiných důvodů nenasbírali tolika bodů co my. Bez Herouška, Bastíka, Yvetky, Zapletalovic pidimyšek a ostatních parťáku a jejich páníčků by to běhání totiž nebylo ončo. Takže děcka, máme to doma i za vás. Na zpáteční cest+ě tak trochu za Brnem páníčka zradilo autíčka a dojely jsme domů jenom na baterku. Inu, někdo nedojede vůbec, takže nakonec všechno dobře dopdlo, jenom to stálo nějakých pár penízků navíc  .

_kndk6a7u8dm3u9a3orant46nthp-sfocfunaintiuirngdhfhfbh1chgglceyavwz8yiuc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve čtvrtek 30.1.2014 čekala mou paničku v mobilu skvělá zpráva od tety Helenky a sice že mojí mámě Perle se narodilo 6 miminek, 3 klučíci a tři holčičky, všichni v barvě a velikosti myšiček. Hrdým tátou se stal Cirilo Tileco. Tak mi přibyli další bráškové a ségry, všichni jménem začínajícím na G. Už se na ty mrňata doma všichni moc těšíme.

Jako satisfakci za tu neběhací akci jsme v pátek 31.1.2014 odpoledne vyjely komplet všichni i s Mery a Alžbětkou a jely jsme nějakých 360 km směr Šumava, Lipno, Frymburk-Hrdoňov na coursingový závod SNOW WIND CUP pořádaný Klubem faraonských psů a NorthWind clubem. Panečku, do závodu přihlášeno 13 italáckých prdélek (6 holek a 6 kluků) a dalších 11 na licence a trenály, to se jen tak nevidí. A ještě k tomu i ciziňácká účast  . Přišli známe ksichtíky- ségra Tijuška, pak Dahlia Tileco, Jarina, Wisla, Česinka, Bastík, Boňas, Akimek a pro nás nové nosánky Poslusjnye Wihri Zjivoj, Antonio Spirit of summer , sprinteři Diletto Annaperla, Huwee z Kozího vršku, Lanuvio Bohemia Skara, Juventus della Pulcinela a další, které jistě najdete v seznamu na stránkách pořadatele. Italáčci běželi v sobotu 1.2. a já jsem si v prvním kole vylosovala jako sparingparťačku moji pokrevnou ségru Tijušku, loňskou mistryni Evropy takže zodpovědnost jak prase. Všude byl sněhový poprašek - pro mne první závod na sněhu, ale svítilo sluníčko. Závod hezky usýpal, všude bezva informace, navíc dráha byla pár kroků od naší pronajaté boudičky, takže pohodička. A že jsme s Tijuškou skoro jako jednovaječné dvojčata, běžely jsme spolu bez problémů. Ve druhém běhu byla mým parťákem Weggrovic Wisla a taky se nám to spolu dobře mašírovalo a ještě jsme se v závěru podělily o kůžičku. Mezi vyhlášením výsledků a koncem celého závodu nám zbyla fůra času a tak jsme hodily vegáč a pokec na našem pokoji s tetou Helčou a Aličkou a jejich IG děckama a ještě jsme  pak stihly udělat s Mery a Bastíkem provětrávací prochajdu.¨Skončila jsem mezi holkama na 3.místě za Duchessou a Dahlií s 347 body a ze všech 13-ti italáčků jako čtvrtá. Všichni jsme dostaly nádherné ceny (pytlík granulek, což se vždy hodí)a moc pěkné skleněné medajly. Navíc už při přejímce dostal každý pejsek super balíček plný pamlsků. Myslím, že jsem udělala radost našim i tetě Helence a páníčka to povzbudilo, aby s náma častěji na tyhle akce jezdil. Večer jsme se s tetou Helenkou a její smečkou rozloučily. My to pak večer náležitě oslavily ( já s Mery v páníčkových postelích a naši baru místního hotelu). Domů se jelo až v neděli po snídani a po rozloučce s Bastíkem a Aličkou. Zase jeden prima víkend , super akce a setkání malé Annaperlácké mafie  (6x v závodě, 3x v licenci) .